10.Sınıf Kombinasyon Konu Testi

Sevgili öğrenciler; 10.Sınıf kombinasyon konu testi sayfamıza hoş geldiniz. Testimiz 10.sınıf müfredatına uygun olarak hazırlanmıştır ve 10 sorudan oluşmaktadır. Tavsiye ettiğimiz çözüm süresi 20 dakikadır. Başarılar dileriz.

10.Sınıf Kombinasyon Konu Testi Çöz

1) Bir toplulukta bulunan 20 kişi birbiri ile tokalaşacaktır. Bu toplulukta kaç tokalaşma gerçekleşir?
A) 380
B) 240
C) 190
D) 20

2) C(6,3) ifadesinin eşiti kaçtır?
A)20
B) 40
C) 60
D) 80

3) C(10,1) + C(8,0) ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir?
A) 0
B) 1
C) 11
D) 18

4) P(4,2) + C(4,2) işlemi aşağıdakilerden hangisine eşittir?
A) 24
B) 18
C) 12
D) 6

5) 25 kişinin bulunduğu bir sınıfta bir başkan ve bir başkan yardımcısı kaç değişik şekilde belirlenebilir?
A) 600
B) 300
C) 150
D) 25

6) C(18,16) aşağıdakilerden hangisine eşittir?
A) C(16,18)
B) C(18,8)
C) C(18,10)
D) C(18,2)

7) Bir hastanede çalışan 4 doktor, 7 hemşire vardır. Bu hastane nöbetlerde bir doktorun ve iki hemşirenin bulunmasını istemektedir. Buna göre nöbet tutacak bir doktor ve iki hemşireden oluşan grup kaç değişik şekilde oluşturulabilir?
A) 168
B) 84
C) 28
D) 25

8) 18 kişilik bir kadrodan futbol oynamak için sahaya çıkacak 11 kişilik takım kaç değişik şekilde belirlenebilir?
A) P(18,11)
B) C( 18,11)
C) P(18,7)
D) C(18,7)

9) 4 basamaklı rakamları birbirinden farklı kaç sayı vardır?
A) 10000
B) 9000
C) 4536
D) 3024

10) Bir çember üzerinde bulunan 15 nokta kullanılarak kaç farklı doğru çizilebilir?
A) 210
B) 105
C) 65
D) 38

Kombinasyon Konu Testi Cevap Anahtarı: 1-C   2-A   3-C   4-B   5-A   6-D   7-B   8-B   9-C   10-B

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here